Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief

Overzicht

 Volg VMM via RSS

 

Terugblik op 2014

In het nieuwe activiteitenverslag van de VMM geven we je een overzicht van de belangrijkste activiteiten en realisaties in 2014. Ook onze interne werking komt aan bod.

Lees verder...

Gezond uit eigen grond

De moestuin is aan een ware opmars bezig in Vlaanderen. Droom je ook van groenten van eigen kweek? Zorg dan voor een gezonde grond, een goede inrichting en ecologisch onderhoud. Hoe je dat doet? Dat vind je vanaf nu allemaal op gezonduiteigengrond.be.

Lees verder...

Wereldwaterdag 22 maart

Op zondag 22 maart is het Wereldwaterdag. Elk jaar focust deze internationale hoogdag van het water op een specifiek aspect van gezond water. Dit jaar is dat ‘duurzame ontwikkeling’.

Lees verder...

Werken oeverzones Schijn in Rivierenhof

26/01/2015 - Vandaag start de VMM met het afschuinen van drie oeverzones van het Schijn in het Rivierenhof. Het creëren van een meer geleidelijke overgang tussen water en land verhoogt de ecologische waarde van de waterloop. De VMM en Provincie werken samen aan een natuurlijkere Schijn in Deurne.

Lees verder...

VMM verlengt ISO 17025 accreditatie

23/01/2015 - Om betrouwbare meetresultaten te kunnen aanbieden, zijn kwaliteitsvolle metingen onontbeerlijk. De VMM hanteert voor haar luchtkwaliteitsmetingen de ISO-norm 17025 en laat zich extern controleren door BELAC.

Lees verder...

Geen pesticiden meer op openbaar terrein

1/01/2015 - Vanaf vandaag geldt een strengere wetgeving voor het gebruik van pesticiden door openbare diensten en beheerders van terreinen. Gemeenten, zorginstellingen, scholen, kinderdagverblijven, sportclubs… mogen geen pesticiden meer gebruiken. Ook burgers mogen hun trottoir niet meer met pesticiden behandelen. Voor alle overige terreinen die publiek toegankelijk zijn, geldt een minimumgebruik.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.