Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Z-water op bezoek bij Brouwerij Huyghe

Z-water op bezoek bij Brouwerij Huyghe

09-10-2024
Bier brouwen vergt veel water. Daarom zetten de Green Deal Brouwers sterk in op waterbesparing en andere waterbronnen. Z-Water maakte een reportage over hoe Brouwerij Huyghe in Melle er hard aan werkt om de "duurzaamste brouwer in Vlaanderen" te worden.

Om bier te brouwen heb je veel water nodig, als ingrediënt maar ook als hulpbron in het brouwproces. Brouwerijen zijn dan ook sterk afhankelijk van water van een zeer goede kwaliteit. Daartegenover staat dat onze waterbronnen steeds meer onder druk komen te staan.

5 jaar lang gingen de Green Deal Brouwers op zoek naar manieren om duurzamer om te gaan met water. En met resultaat: ze bespaarden samen maar liefst 2,3 miljoen m³ water.

Z-Water ging een kijkje nemen bij Brouwerij Huyghe in Melle en maakte een reportage over hoe zij mee die mooie resultaten boekten. Bekijk hieronder de reportage.

Zin om zelf aan de slag te gaan met je waterverbruik?

De Green Deal Brouwers deelden hun resultaten en kennis niet alleen met elkaar. Je vindt alle informatie terug in het eindrapport en tussentijdse rapportages van de brouwers. 

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.