Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief

Overzicht

 Volg VMM via RSS

 

Hoge ozonconcentraties in de lucht

Woensdag werden hoge ozonconcentraties in de lucht gemeten. De Europese informatiedrempel van 180 microgram per kubieke meter lucht werd lokaal op 2 meetplaatsen overschreden. Ook donderdag zullen de ozonconcentraties overal in Vlaanderen in de namiddag hoog oplopen.

Lees verder...

Opruimactie oevers Berwijn in Moelingen na grote overstromingen

Vorige maand werd het centrum van Moelingen (Voeren) geconfronteerd met zware overstromingen. De Berwijn, die de gemeente doorkruist, trad buiten haar oevers en zette het ganse centrum blank. Op vraag van de VMM voert River Cleanup een grootschalige opruimactie uit langs de rivier. De eerste dag werd er ongeveer 1,5 ton zwerfvuil opgehaald.

Lees verder...

Zwemwater in Vlaanderen scoort opnieuw zeer goed

Zo goed als alle officiële zwemzones aan de kust en in het binnenland krijgen de beoordeling ‘goed’ en ‘uitstekend’. Dat blijkt uit de zwemwaterresultaten van 2023. Ondertussen zijn de metingen al opnieuw gestart op 101 locaties in Vlaanderen

Lees verder...

Green Deal Brouwers besparen 2,3 miljoen m³ water

Om bier te brouwen heb je veel water nodig. Daarom zochten en vonden de Green Deal Brouwers de voorbije vijf jaar manieren om in hun productieproces duurzamer om te gaan met water. Samen bespaarden ze tussen september 2018 en december 2023 in totaal 2 286 822 m³ water, het equivalent van 915 olympische zwembaden.

Lees verder...

Hoge grondwaterstanden en debieten begin mei

April was opnieuw veel natter dan gemiddeld. Het grondwaterpeil blijft zo hoog: op alle meetplaatsen registreert de VMM normale, hoge tot zeer hoge grondwaterstanden voor de tijd van het jaar. Het is van 2001 geleden dat het peil begin mei nog zo hoog stond. De 14-daagse gemiddelde debieten van de onbevaarbare waterlopen zijn hoog tot zeer hoog voor de tijd van het jaar.

Lees verder...

Aangepaste LEZ oldtimerregeling nog niet van kracht

Op vrijdag 26 april keurde de Vlaamse Regering het besluit definitief goed dat toegang geeft aan oldtimers ouder dan 30 jaar in een lage-emissiezone. Het besluit treedt in werking de dag van publicatie in het Belgisch Staatsblad. Tot dan moeten oldtimereigenaars een dagpas kopen om een lage-emissiezone te betreden.

Lees verder...

Hoge grondwaterstanden en normale debieten begin april

Maart was opnieuw natter dan gemiddeld, maar minder nat dan februari. Het grondwaterpeil blijft wel hoog: in 98% van de meetplaatsen registreert de VMM normale, hoge tot zeer hoge grondwaterstanden voor de tijd van het jaar. Het is van 2001 geleden dat het peil begin april nog zo hoog stond. De 14-daags gemiddelde debieten van de onbevaarbare waterlopen dalen van zeer hoog naar eerder normaal.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.